Μαθηματικά και Τέχνη …

     δύο αντικείμενα που φαίνονται τόσο διαφορετικά όμως είναι τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους. 

Μεγάλοι ζωγράφοι έχουν δημιουργήσει εξαιρετικές συνθέσεις χρησιμοποιώντας  μαθηματικές  έννοιες(γεωμετρικά σχήματα ,μοτίβα,συμμετρία,γραμμές) 다운로드. Οι μαθητές της Γ τάξης του 26ου ΔΣ Αχαρνών εμπνεόμενοι από αυτούς, επιχείρησαν να γνωρίσουν και να αποκωδικοποιήσουν έργα τέχνης  και να δημιουργήσουν τα δικά τους 존 큐 다운로드.

 

Πως εργαστήκαμε:

Σε διάστημα τριών εβδομάδων στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Ευέλικτης Ζώνης προσπαθούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως οι ζωγράφοι και να «Ζωγραφίσουμε όπως ο Μοντριάν»

 

1η ώρα: Αρχικά είδαμε εικόνες διάσημων ζωγράφων από το διαδίκτυο και παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τέχνης τους 강남1970. 

 

2η-3η ώρα: Αναζητούμε την   διαδραστική   εφαρμογή  ΙΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΟΠΩΣ Ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ( http://photodentro.edu.gr/ lor/r/8521/1026),

 φτιάχνουμε τους  πίνακες και ενθουσιαζόμαστε με τις δημιουργίες μας 

και οι πρώτες δικές μας δημιουργίες

4η -5η ώρα:  Ζωγραφίζουμε σε φύλλα έτοιμα από το διαδίκτυο, τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτας node js 업로드.

 

Στη συνέχεια παίρνουμε χάρακα και τρίγωνο και χαράσσουμε παράλληλες και κάθετες γραμμές πάνω σε εικόνες ζώων header 파일.

8η-9η ώρα :Παρακολουθούμε στο youtube  το βίντεο:

Create Easy Modern Oil Pastel Art – Inspired by Piet Mondrian 

και ακολουθώντας τις οδηγίες του βίντεο σχεδιάζουμε τα δικά μας παράθυρα ebs 다큐.

Με τα έργα μας φτιάξαμε μικρά βιβλία:

8η-9η ώρα: Σχεδιάζουμε σε χαρτόνι τετράγωνα και ορθογώνια, χαράσσουμε παράλληλες και κάθετες γραμμές και χρωματίζουμε με τα χρώματα του Μοντριάν προκειμένου να φτιάξουμε μια δική μας τρισδιάστατη κατασκευή αυξάνοντας έτσι το βαθμό  δυσκολίας 다운로드.

Εργαζόμενοι σε αυτό το έργο  βιώσαμε τη χαρά της δημιουργίας,γίναμε για λίγο μικροί ζωγράφοι και κατανοήσαμε καλύτερα τις μαθηματικές έννοιες που χρησιμοποιεί ο Μοντριάν στην τέχνη του 서울 1945 다운로드.

Πλέον ξέρουμε ότι η Τέχνη και τα Μαθηματικά  λειτουργήσουν υποστηρικτικά για να καταλάβουμε καλύτερα έννοιες που μοιάζουν σύνθετες αλλά και να κατανοήσουμε που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μαθηματικά που μαθαίνουμε στο σχολείο 코삭2 다운로드.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *