Οι μαθητές του τμήματος Β2 του 26ου ΔΣ Αχαρνών με αφορμή τις μέλισσες που συναντάμε στον κήπο του σχολείου μας προβληματιστήκαμε, ερευνήσαμε και στο τέλος κατανόησαμε το ρόλο που έχουν οι μικρές μέλισσες στη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον, τη θαυμαστή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους στις κοινότητές τους και την προσφορά τους για τους ανθρώπους 다운로드.

Ο Αινστάιν είχε πει ότι »Αν κάποτε οι μέλισσες εκλείψουν,  το ανθρώπινο είδος δε θ ‘ αργήσει ν΄ ακολουθήσει» 유튜브 음악만 다운로드.

 Σε διάστημα τριών εβδομάδων, στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και στην Ευέλικτη Ζώνη, ήρθαμε σε επαφή με τη θαυμαστή κοινωνία των μελισσών 다운로드.

Το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε

1η ώρα: Με αφόρμηση το Flight of the bumblebee των Rimsky-Korsakov  και το τραγούδι Αχ Μελισσούλα της Μελίνας Κανά από τον δίσκο τον «Τεμπέλη δράκο» και άλλα σχετικά βίντεο από το youtube  γνωρίσαμε τα μέλη της κοινωνίας των μελισσών, το αναπαραγωγικό τους σύστημα,το βιολογικό τους κύκλο, τις δραστηριότητες του μελισσιού, τον καταμερισμό εργασίας  και την επικοινωνία μεταξύ τους 다운로드.

2η-3η ώρα: Βγήκαμε στο βοτανόκηπο του σχολείου ,παρατηρήσαμε τις κινήσεις των μελισσών και συλλέξαμε λεβάντες για τις κατασκευές μας 내일은 미스트롯 음원.

Ενδιάμεσα επισκεφθήκαμε το Κτήμα Συγγρού και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Μικροί μελισσοκόμοι «, μάθαμε πάρα πολλά πράγματα για την κοινωνία των μελισσών, την μελισσοκομία από πολύ παλία μέχρι σήμερα,παίξαμε παιχνίδια και δημιουργήσαμε τα δικά μας κεριά ακολουθώντας συμβουλές και οδηγίες από γεωπόνο και μελισσοκόμο explorer 11.

4η-5η ώρα:Χρησιμοποιήσαμε ρολά από χαρτόνι, λινάτσες  και κορδέλες για να φτιάξουμε ανθοδοχεία με λεβάντες 다운로드.

Κατασκευάσαμε με γύψο τους φίλους της μέλισσας{πασχαλίτσα,πεταλούδα} και πουγκάκια με λεβάντες που τα δώσαμε στους γονείς μας να βάλουν στις ντουλάπες ως αρωματικά 다운로드.

6η-7η ώρα:Κόψαμε χαρτονάκια μήκους και πλάτους 15 εκατοστών και ζωγραφίσαμε» τους φίλους και  τους εχθρούς » των μελισσών 오늘부터 신령님 다운로드.

Έτσι κατασκευάσαμε το δικό μας ταμπλό με τη μορφή παιχνιδιού «φιδάκι» για  να παίξουμε με τα beebots 다운로드.

8η -9η ώρα:Φτιάχνουμε τους κανόνες του παιχνιδιού  και παίζουμε με πολύ μεγάλη χαρά .

Ψάχνοντας στο Internet βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα βίντεο για τις μέλισσες όπως αυτά απο το melissokomia net.gr, Ο θαυμαστός κόσμος της  μέλισσας από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας

Φτιάχνοντας τα κεριά ,τα ανθοδοχεία με τις λεβάντες και τα αρωματικά πουγκάκια αλλά και το ταμπλό με τα beebot συνεργαστήκαμε πολύ αρμονικά,γελάσαμε παίξαμε και συνειδητοποιήσαμε  ότι όσο υπάρχουν οι μέλισσες η ισορροπία τουλάχιστον στη φύση θα διατηρείται και εμείς θα απολαμβάνουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που μας χαρίζει το θαυμαστό αυτό έντομο!

Για εμάς ήταν σημαντικό να γνωρίσουμε  το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και να να εμπνευστούμε  από αυτόν κατασκευάζοντας τα δικά μας παιχνίδια . 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *