• Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 (OSOS)

Τα σχολεία μας ύστερα από προκήρυξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής των σχολείων που θα συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου H2020 «Open Schools for Open Societies – OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία) 다운로드. Τα σχολεία μας είναι ανάμεσα στα δέκα σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στην πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής nox player. Στα πλαίσια του έργου θα δοκιμαστούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την εισαγωγή́ της καινοτομίας του «Ανοιχτού́ σχολείου», με βασικό́ άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε ούλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης 식스틴 다운로드.


  • Προγράμματα χρηματοδοτούμενα απο το ΕΣΠΑ

Στα σχολεία μας οι μαθητές υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής μέσω εξειδικευμένης και εξατομικευμένης εκπαιδευτικής  υποστήριξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 다운로드. έργου υποψήφιου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.  Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο έγγραφο 귀환기사.


  • Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Τα Σχολεία μας διάστημα 2010 -2015 είχαν ενταχθεί στα ανήκουν στα πιλοτικά – πειραματικά σχολεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), από το Σεπτέμβριο του 2010, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των συλλόγων διδασκόντων (ΥπΠΔΒΘ 18546/20-10-2010) 사파리 한글 파일 다운로드. Περισσότερες πληροφορίες για τις ΖΕΠ μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο κείμενο. Σε αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας εργάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο τόσο σε επίπεδο σχολείου όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού σχεδιασμού και διαχείρισης 모바일 배틀그라운드 에임핵.


  • Συμμετοχή και ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας, με ολοκλήρωση και των τριών κύκλων επιμόρφωσης και εφαρμογής (σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων) 곤충크래프트. www.protovoulia.org/
  • Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Discover Space (ΟDS) www.opendiscoveryspace.eu/

  • Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Δίκτυο ΜΕΝΩΝ menon.org.gr

  • Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργάτες στη Μάθηση (pil-network.com) με περισσότερους από τριάντα εκπαιδευτικούς των σχολείων μέλη του δικτύου 다운로드.

  • Εκπαιδευτική συνεργασία με το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) 다운로드.

  • Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο Virtual University της Microsoft όπου παρουσιάζονται οι πιο καινοτόμες εκπαιδευτικές προτάσεις απ΄ όλο τον κόσμο.

  • Ενεργή συμμετοχή στην ομάδες συνεργασίας Πρωτοπόρων Σχολείων από όλη την Ευρώπη. Στις ομάδες συμμετέχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί από Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο, Λουξεμβούργο και Μάλτα, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Σλοβενία.

  • Συνεργασία μέσω του προγράμματος ERASMUS + με το σχολείο Filosofo Seneca της Ισπανίας.  http://cp.seneca.madrid.educa.madrid.org/