11 Δεκέμβρη, η Ημέρα του παιδιού

 

<<…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια «δικαιώματα του ανθρώπου» 3.55 정펌. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…>>
Αντώνης Σαμαράκης

 

Στις 20 Νοεμβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» 다운로드. Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».
Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου 네이버 포토 뷰어.

Τα σχολεία μας, συνδυάζοντας τις δύο Ημέρες που είναι αφιερωμένες στα παιδιά, παρουσίασαν με κινήσεις παντομίμας τα δικαιώματα των παιδιών σε μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης 다운로드. Τα παιδιά έπρεπε να μαντέψουν σωστά το δικαίωμα και να συμπληρώσουν ένα τρισδιάστατο παζλ με «τα δικαιώματα του παιδιού», αφού πρώτα συνδύαζαν κατάλληλα τα κομμάτια σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας τους 성경 텍스트 다운로드. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά της Β΄ τάξης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κας Μικρούλη Ασπασίας και κας Καραγιάννη Μαργαρίτας και του δασκάλου θεατρικής αγωγής κ 다운로드. Παναγόπουλου Ιωάννη και ολοκληρώθηκε με ομαδική ζωγραφική σε χαρτόνι του μέτρου.

Φωτο Ημέρα παιδιού 18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *