Εξαιρετική τιμή για τα σχολεία μας

Tην Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κος Κάρολος Παπούλιας  δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους Διευθυντές των Σχολείων μας ως  εκπροσώπους τους, τους συνεχάρη για την Παγκόσμια Διάκριση των σχολείων μας ως  Μentor Schools και ζήτησε να ενημερωθεί για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που ακολουθούμε.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

previous arrow
next arrow
Slider

To Δεκέμβριo του 2013 τα σχολεία μας έλαβαν την διάκριση  Global Mentor School στα πλαίσια του Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft και του διεθνούς δικτύου Partners in Learning (Συνεργάτες στη μάθηση) 자존감 다운로드.

Η επιλογή έγινε από ομάδα διεθνών κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα την εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών τεχνολογιών με αξιολόγηση της πορείας μας ως Pathifinder Schools την προηγούμενη χρονιά και με κριτήριο -όπως αναφέρεται στην αξιολογική τους έκθεση – το πάθος για την καινοτομία στις διδακτικές μεθόδους και τη μαθησιακή διαδικασία. Επιλογή αυτή τα ανέδειξε ανάμεσα σε σχολεία από όλο τον κόσμο με εξαιρετικές περγαμηνές 다운로드. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι τα μόνα Δημόσια σχολεία από τη χώρα μας που έχουν λάβει αυτή τη διάκριση.


Το Φεβρουάριο του 2014 τα σχολεία πήραν την τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της European Space Agency (ESA) για την δημιουργία  εκπαιδευτικών βίντεο στα πλαίσια του προγράμματος  «Wake Up Rosetta» 전기세 다운로드. Τη συμμετοχή του σχολείου μας μπορείτε να τη δείτε στο σύνδεσμο  https://youtu.be/4L-O4ZEjK_0


Toν Ιούνιο του 2012 τα σχολεία μας επιλέχθηκαν ως Microsoft Pathfinder School για το 2013 στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft.

Η επιλογή τους έγινε για την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την δημιουργική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών hpjmeter.

Είναι τα πρώτα ελληνικά δημόσια σχολεία που πήραν αυτή τη διάκριση.


Το Δεκέμβριο του 2011 τα σχολεία μας επιλέχθηκαν τιμητικά ως τα  πρώτα μέλη του Shark Conservation School Network (SCSN) από το Sharks Foundation  (ίδρυμα με παγκόσμια εμβέλεια)  για τις  δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούν.


Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας αποτέλεσε η συγχαρητήρια επιστολή που μας απέστειλε ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κος Κώστας Παπαχρήστος, ύστερα από την επίσκεψή του σε αυτά 다운로드. Η  επιστολή.


Η μεθοδολογία και οι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των σχολείων μας, αποτέλεσαν βασικό κορμό πρότασης που έγινε από την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων τον Μάρτιο του 2014


Οι καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζουμε και το διοικητικό μοντέλο ακολουθούμε έχουν παρουσιαστεί σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά / Εκπαιδευτικά Συνέδρια (με κριτές) και έχουν αποτελέσει αντικείμενα μελέτης σε Ακαδημαϊκές εργασίες 다운로드. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Επιστημονική Έρευνα .


Είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς τα αποτελέσματα ερευνητικών διαδικασιών «Appendix B: Aspire Public Schools annual survey for parents, PARENT/GUARDIAN SURVEY SPRING 2005 – OVERALL SCHOOL SURVEY, Stakeholder Satisfaction Surveys for School-Level Performance Improvement»  που δόθηκε σε δείγμα 150 γονέων, και έδωσε εξαιρετικά υψηλό βαθμό ικανοποίησης ως προς τη λειτουργία και την αποδοτικότητα των σχολείων 다운로드.


Υπάρχει πλήθος θετικών δημοσιεύσεων για τα  σχολεία μας στον ημερήσιο τύπο πανελλαδικής εμβέλειας, σε τοπικές εφημερίδες καθώς και συνεντεύξεις και εκτεταμένες παρουσιάσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και πολλές χιλιάδες αναφορές σε δικτυακούς τόπους.


Εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν συμμετάσχει σε διεθνή Εκπαιδευτικά Φόρουμ και έχουν παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζουν (Πράγα 2012 Βαρκελώνη 2014) 일별 주가 다운로드. Συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων στην BETT (British Educational Training and Technology Show) (2013 -2014) στο Λονδίνο.


Επίσης ιδιαίτερα  θετικά ήταν τα ερευνητικά αποτελέσματα που προήλθαν από εξωτερικούς   αξιολογητές για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των  ΖΕΠ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 다운로드. Η έρευνα έγινε με χρήση ανώνυμων ερωτηματολογιών που συμπλήρωσαν  γονείς μαθητών του σχολείου (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014). Μετά την επεξεργασία των δεδομένων της έρευνας προέκυψε ότι:

·         Το 98% των γονέων δηλώνει ότι επιθυμεί το παιδί του να ολοκληρώσει τη φοίτησή του σε σχολείο  ΖΕΠ 다운로드.

·         Η εικόνα των γονέων για το σχολείο σε είναι θετική σε ποσοστά που προσεγγίζουν το 96%

·         Ενώ καταγράφονται και εξαιρετικά αποτελέσματα και σε θέματα που σχετίζονται με την παιδαγωγική,  ψυχολογική  και κοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.


Τα σχολεία μας αποτελούν πυρήνες πολιτισμού και κέντρα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ, ταυτόχρονα, σε αυτά γίνεται πρακτική άσκηση φοιτητών – μελλοντικών εκπαιδευτικών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, που εργάζονται ομαδικά, μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί  αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, προσπαθούν καθημερινά να γίνουν αποτελεσματικότεροι, συνεργάζονται και δημιουργούν προς όφελος των μαθητών.  Η θετική ανταπόκριση από τους μαθητές, τους γονείς και την τοπική κοινωνία, απεικονίζει την επιτυχία αυτών των προσπαθειών.


Για τις διακρίσεις των μαθητών μας σε μαθητών μας σε μαθητικούς διαγωνισμούς μεταβείτε στη σελίδα Μαθητικοί διαγωνισμοί